Anne-Elysa van Vught (1999) studeerde cultureel erfgoed, conflict archeologie en geschiedenis aan o.a. de KU Leuven. Ook behaalde zij een erkent gidsen diploma om zo bezoekers op een kwalitatieve manier rond te kunnen leiden op conflictsites.

 

Ze specialiseerde zich in de Eerste en Tweede Wereldoorlog, waar de verhalen van D-Day en de archeologie van de Eerste Wereldoorlog haar grootste specialiteit werden. Nu is ze werkzaam in Ieper als deskundige onroerend erfgoed en zet ze zich in om de oorlogsverhalen te koesteren. Die bewaring bestaat uit een scala van wetenschappelijke samenwerkingen tot illustraties voor nabestaanden en geïnteresseerden.

 

" Het is een eer om in Ieper te mogen werken en wonen en bij te dragen aan het behouden van geschiedenis.

Tijdens mijn studies heb ik mij steeds verder verdiept in illustratie technieken om zo op een unieke manier de verhalen te kunnen vertellen.

Potloodtekeningen, aquarel, houtbranden en glas graveren werden zo mijn sterkste punten.

Naast het creëren van tentoonstellingen en wetenschappelijke werken is het een voorrecht om op die unieke manier de verhalen naar de mensen te mogen brengen. Ik hoop dat ik nog lang en goed voor die verhalen mag zorgen. Dat ik mijn ervaring kan blijven inzetten en uitbreiden en zo een waardevol steentje bijdraag. "